В Іспанії заарештували німецького письменника з ПЕН-клубу

В Іспанії заарештували німецького письменника з ПЕН-клубу

Укрінформ
В іспанській Гранаді заарештовували німецького письменника турецького походження Догана Аханлі.

Про це повідомляє кельнська газета Stadt-Anzeiger.

«Кельнський письменник Доган Аханли заарештований в Іспанії за запитом Туреччини через Інтерпол», - повідомляє видання.

Письменник турецького походження, який має тільки одне громадянство, - ФРН - перебував у Гранаді на відпочинку. Його було заарештовано у своєму номері у готелі вранці в суботу.

Влада Німеччини вже назвала арешт політично мотивованим і зажадала звільнити свого громадянина.

60-річний Аханлі живе у Кельні з 1992 року. У своїх книгах він пише в основному про геноцид вірмен турками понад 100 років тому і критикує у публікаціях сьогоднішню ситуацію з правами людини у країні. Турецька влада давно полює за письменником: у 2010 році в ході поїздки в Туреччину його було заарештовано через звинувачення у вбивстві, яке було здійснено, коли його навіть не було у країні. Підозрюваного тоді протримали кілька місяців у СІЗО, після чого виправдали, але в 2013 році виправдувальний вирок було скасовано. Зараз він чекатиме суду й рішення про екстрадицію.

Читайте також: У Німеччині порожні притулки для біженців, на яких витрачено мільйони - ЗМІ

Аханли є членом міжнародної асоціації письменників ПЕН-клуб.

Як раніше повідомляв Укрінформ, саме після визнання німецьким бундестагом на початку 2016 року геноциду вірмен імперією Османа відношення між країнами різко почали погіршуватися. Анкара вимагає видачі Німеччиною ряду осіб, яких вважає причетними до організації торішнього путчу, у турецьких в'язницях знаходиться нині 8 громадян ФРН або осіб з подвійним громадянством, яких також звинувачують у пособництві екстремізму, найвідоміший з них - кореспондент видання  Welt Деніз Юджел.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-