У Німеччині порожні притулки для біженців, на яких витрачено мільйони - ЗМІ

У Німеччині порожні притулки для біженців, на яких витрачено мільйони - ЗМІ

Укрінформ
У Німеччині простоюють притулки для біженців, на яких у країні витрачено вже мільйони євро.

Про це пише в четвер видання Zeit.

«Майже в усіх федеральних землях порожні місця розміщення біженців. Деякі стоять без жителів з 2016 року», - йдеться в статті.

Такі пункти є в землях Баден-Вюртемберг, Баварія, Гамбург, Гессен, Мекленбург-Передня Померанія, Нижня Саксонія, Північний Рейн-Вестфалія, Саар, Саксонія, Шлезвіг-Гольштейн і Тюрингія.

Зокрема, в Шлезвіг-Гольштейні є два такі місця місткістю 2,5 тис. осіб. На утримання цих об'єктів нерухомості потрібно 692 тис. євро. В цілому, з урахуванням витрат на будівництво, вони вже «потягнули» на 4,17 млн євро.

Читайте також: Біля берегів Ємену перевізник втопив близько 50 мігрантів-підлітків

У Гамбурзі щомісячна вартість оренди 7 аналогічних притулків становить 185 тис. євро. У Мекленбурзі-Передній Померанії щомісячні витрати оплачуються в розмірі близько 112 тис. євро.

У Баден-Вюртемберзі пункт первинного прийому і три гуртожитки загальною місткістю 1600 місць стоять у режимі Stand-by. Витрати на їхнє утримання становили з 2016 року в цілому 1,7 млн євро.

Влада Саксонії торік змушена була викласти 5,88 млн євро за порожні на той час п'ять притулків. Зараз їх залишилося 4.

У Саарі не зайняті 400 місць, вартість оренди на місяць - 5800 євро.

І тільки у Бранденбурзі, Бремені, Рейнланд-Пфальці та Саксонії-Анхальт немає порожніх житлових приміщень. А Баварія, Гессен, Нижня Саксонія і Берлін не надали виданню ніякої інформації про вартість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-