ЄС закликає мирно врегулювати кризу навколо КНДР

ЄС закликає мирно врегулювати кризу навколо КНДР

Укрінформ
Країни ЄС мають намір активізувати дипломатичні зусилля, направлені на подолання кризи навколо Північної Кореї.

Про це заявила верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини в ніч на вівторок після зустрічі постійних представників країн ЄС у Брюсселі, повідомляє DW.

Екстрене засідання щодо ситуації навколо КНДР комітету з політики і політики безпеки Євросоюзу проходило у другій половині дня в понеділок майже до півночі.

"Євросоюз підтримує спільну з партнерами дипломатичну роботу, направлену на розрядження напруженої ситуації та повну і незворотну денуклеаризацію Корейського півострова мирними і невійськовими засобами", - сказала Могеріні.

За її словами, ЄС готовий підтримати процес, направлений на встановлення надійного і серйозного діалогу Північної Кореї з міжнародним співтовариством до вирішення кризи, яка ставить під загрозу безпеку в Азії та всьому світі. 

Для цього, на думку Могеріні, Брюссель має намір розширити діалог з учасниками переговорів так званої "шістки", що намагалася з 2003 по 2009 рік вирішити корейську кризу. До неї входили представники США, Китаю, Японії, Південної Кореї, Росії та КНДР.

Читайте також: Сеул обіцяє не допустити війни на Корейському півострові

Водночас Євросоюз закликав КНДР утриматися від подальших провокаційних дій, які посилюють напруженість. У зв'язку з прискоренням Пхеньяном розробки своїх ядерних і ракетних програм Могеріні погрозила КНДР новими санкціями. За її словами, Брюссель не виключає нових заходів, співвимірних викликам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-