У Берліні пікетували посольство РФ

У Берліні пікетували посольство РФ

Відео
Укрінформ
У вівторок у Берліні пікетували російське посольство, вимагаючи звільнити українських політв'язнів, у тому числі Романа Сущенка, Володимира Балуха, Олега Сєнцова та Олександра Кольченка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Берліні напроти посольства РФ пройшов пікет з вимогою звільнити українських політв'язнів, у тому числі українського журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого в Москві під час приватного візиту; а також кримчан Олега Сєнцова, Олександра Кольченка; кримських татар, які перебувають під судом, і Володимира Балуха, який днями дістав від окупантів термін 3 року 7 місяців за те, що в його дворі був український прапор.

Водночас пройшов пікет, присвячений річницею російсько-грузинської війни з головним гаслом «Руки геть від Грузії!». До акцій приєднувалися українські і грузинські туристи, які проходили повз.

Організатор акції - німецький активіст, у минулому дисидент НДР Рональд Вендлінг влаштовує пікети перед Посольством Російської Федерації в Берліні вже багато місяців. Він виступає за звільнення всіх українських політв'язнів у Росії. Всього Венндлінг відстояв з плакатами і українськими і кримсько-татарськими прапорами перед російською діпмісією в столиці ФРН близько 580 годин, організувавши понад 150 акцій.

Підтримати його приходять як німецькі громадяни, так і друзі з інших країн, а також українці.

Відео BERLIN-VISUAL.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-