Яєчний скандал: Брюссель радить пошукати токсичні продукти у семи країнах

Яєчний скандал: Брюссель радить пошукати токсичні продукти у семи країнах

Укрінформ
Заражені шкідливим фіпронілом курячі яйця можуть продаватися у магазинах семи країн Євросоюзу.

Про це повідомила речниця Єврокомісії Анна-Каїса Ітконен, предає Politico.

"За словами речниці Єврокомісії, Нідерланди, Бельгія та Німеччина попередили про загрозу інші країни через Систему оповіщення про безпеку харчових продуктів Європейського Союзу, що вони можуть експортувати їм заражені яйця", - йдеться у повідомленні.

Так, зазначається, що Нідерланди попередили Швецію, що вони відправили їм яйця 4 серпня, а 6 серпня направили подібне попередження до Швейцарії. Німеччина, у свою чергу, попередила 5 серпня, що вона відправила яйця до Франції та Великої Британії.

Читайте також: У Нідерландах, Німеччині та Бельгії вилучили мільйони яєць через токсичний інсектицид

Речниця Єврокомісії також додала, що "це справа шведської, швейцарської та французької влади - перевірити, тому що всі ці яйця можна простежити".

Раніше повідомлялося, що мільйони яєць вилучено з магазинів та складів у Нідерландах, Німеччині та Бельгії, після того, як було виявлено, що вони містять високий рівень токсичного інсектициду, який заборонено використовувати у виробництві продуктів харчування.

Тести курчат та яєць показали наявність високого рівня інсектициду фіпроніл, який є типовим інгредієнтом ветеринарних препаратів для позбавлення від бліх, вошей і кліщів, але є забороненим для лікування тварин, призначених для споживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-