У Нідерландах, Німеччині та Бельгії вилучили мільйони яєць через токсичний інсектицид

У Нідерландах, Німеччині та Бельгії вилучили мільйони яєць через токсичний інсектицид

Укрінформ
Мільйони яєць вилучено з магазинів та складів у Нідерландах, Німеччині та Бельгії, після того, як було виявлено, що вони містять високий рівень токсичного інсектициду, який заборонено використовувати у виробництві продуктів харчування. 

Про це повідомляє газета The Guardian.

"Близько 180 фермерських господарств у Нідерландах були тимчасово закриті. Також було розпочато кримінальне розслідування, відповідальні органи намагаються оцінити масштаби проблеми", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цього тижня з нідерландського кордону було відкликано близько мільйона яєць, призначених для споживачів у Німеччині.

Тести курчат та яєць показали наявність високого рівня інсектициду фіпроніл, який є типовим інгредієнтом ветеринарних препаратів для позбавлення від бліх, вошей і кліщів, але є забороненим для лікування тварин, призначених для споживання.

Як повідомляється, бельгійська прокуратура вивчає список клієнтів двох компаній, які спеціалізуються на виробництві та постачанні протипаразитних препаратів. “Існує побоювання, що інсектицид, який легально використовується у птахівництві, був поєднаний з незаконною речовиною для підвищення його ефективності”, - пише видання.

Нідерландська щоденна газета De Volkskrant повідомила, що нелегальна суміш використовувалася на фермах у Нідерландах більше року. Водночас Нідерландська рада з безпеки харчових продуктів (NVWA) повідомила газеті, що наразі неможливо перевірити, чи продавалися забруднені яйця покупцям в цей період. 

Читайте також: Отруєння суші у Києві: у кухаря виявили сальмонелу

"У нас немає способу перевірки, оскільки яйця вже з'їли", - заявив прес-секретар організації.

NVWA попередила споживачів, що один лоток яєць "містив настільки підвищений рівень фіпронілу, що їх споживання могло б спричинити серйозний ризик для здоров'я людей". Речник організації також заявив, що загалом кількість ферм, пов’язаних із цією ситуацією, досі аналізується.

Як зазначає видання, у Нідерландах діє близько 1 тисячі фабрик з виробництва яєць, які виробляють близько 11 млрд яєць на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-