Отруєння суші у Києві: у кухаря виявили сальмонелу

Отруєння суші у Києві: у кухаря виявили сальмонелу

Укрінформ
Кількість людей, що захворіли на гостру кишкову інфекцію після вживання їжі в закладі громадського харчування у Києві, станом на среду сягнула 39-ти.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Києві.

"За інформацією Державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" кількість захворювання на гостру кишкову інфекцію становить 39 випадків станом на 5 липня 2017 року після вживання їжі в закладі громадського харчування", - зазначили у відомстві.

За результатами досліджень, проведених лабораторним центром МОЗ, у змивах з робочих поверхонь, посуду, кухонного інвентарю, рук та одягу персоналу закладу виявлені бактерії групи кишкової палички, патогенні ентеробактерії та умовно патогенні мікроорганізми – не виявлені. У кухаря виявлена однотипова сальмонела S.enteritidis групи D, поінформували у столичній Держпродспоживслужбі.

Читайте також: Масова перевірка ресторанів Києва - результати невтішні

Крім того, під час дослідження 9 проб харчових продуктів встановлено, що 7 проб ролів та 1 проба соусу за санітарно-мікробіологічними показниками не відповідають вимогам технічних умов.

Раніше повідомлялося про 38 осіб, які отруїлися їжею в закладах громадського харчування у Києві. Зокрема, зафіксовані випадки отруєння у київській мережі "Євразія" (у закладах на вул.Дмитрівській та на Петрівці).

У чотирьох людей, госпіталізованих у столиці з отруєнням після вживання суші, підтверджено діагноз "сальмонельоз".

Поліція порушила кримінальне провадження за статтею 325 Кримінального кодексу (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-