Китай обіцяє дотримуватися санкцій проти Північної Кореї

Китай обіцяє дотримуватися санкцій проти Північної Кореї

Укрінформ
Через тісні економічні зв'язки із КНДР, дотримання нових санкцій проти Північної Кореї буде найдорожчим саме для Китаю, однак Пекін готовий піти на це заради миру у світі.

Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї, повідомляє Reuters.

«Зважаючи на традиційні китайські економічні зв'язки із Північною Кореєю, саме Китай буде переважно платити за втілення резолюції Радбезу. Але з метою захисту міжнародної системи непоширення ядерної зброї та регіонального миру й стабільності Китай, як і раніше, повністю дотримуватиметься усіх позицій резолюції», - сказав Ї.

Читайте також: КНДР відмовилася від переговорів із Сеулом - ЗМІ

Він також закликав до відновлення шестисторонніх переговорів між КНДР, Республікою Корея, КНР, РФ, США та Японією. Ці перемовини були започатковані в 2003 році з метою відвернути розробку Пхеньяном ядерної зброї. Після кількох раундів у 2009 році Північна Корея заявила про свій вихід з переговорного процесу.

Як повідомлялося, члени Ради Безпеки ООН схвалили в суботу резолюцію, що передбачає введення додаткових санкцій проти КНДР.

Читайте також: США і Південна Корея вирішили посилити тиск на Пхеньян

Рада безпеки ООН уже шість разів застосовувала санкції, які так і не змогли зупинити прагнення Північної Кореї розвивати і створювати ядерну зброю. Ініціатором введення нових санкцій проти КНДР стали США у відповідь на два недавніх запуски Пхеньяном міжконтинентальних балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-