КНДР відмовилася від переговорів із Сеулом - ЗМІ

КНДР відмовилася від переговорів із Сеулом - ЗМІ

Укрінформ
Глава МЗС КНДР Лі Йон Хо відповів відмовою на пропозицію свого південнокорейського колеги Кан Гьон Хва позитивно відповісти на ініціативу налагодити відносини між двома країнами.

Коротка зустріч двох міністрів пройшла в Манілі, де в понеділок відкривається сесія Регіонального форуму АСЕАН з безпеки, однією з головних тем у ході якої стане ситуація навколо КНДР, повідомляє Російська служба ВВС.

Як уточнює південнокорейське агентство Yonhap із посиланням на офіційних осіб, своє рішення відкинути ініціативи Сеула північнокорейський міністр мотивував тим, що "південному сусідові бракує щирості".

"У ситуації, за якої Південь співпрацює із США в плані посилення тиску на Північ, такі пропозиції виглядають нещирими", - цитує міністра південнокорейське агентство.

Раніше північнокорейський міністр провів зустріч із главою МЗС КНР Ван І. Представник Китаю заявив, що все ж сподівається на швидкі переговори між двома країнами.

Читайте також: Тіллерсон і глава МЗС Кореї назвали "хорошим результатом" нові санкції проти КНДР

У середині липня Південна Корея запропонувала КНДР провести переговори військових представників для зниження напруги на Корейському півострові, а також поновити діалог за лініэю Червоного Хреста.

Ідею поновлення діалогу між двома державами висунув президент Південної Кореї Мун Чже Ін. Переговори повинні були пройти в демілітаризованій зоні між двома країнами найближчим часом.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-