У Канаді заговорили про власну ПРО через ракетні випробування Пхеньяна

У Канаді заговорили про власну ПРО через ракетні випробування Пхеньяна

Укрінформ
Останні ракетні випробування у Північній Кореї продемонстрували значний технічний прогрес Пхеньяна і мають викликати занепокоєння у Канаді.

Таку думку в інтерв'ю канадському суспільному мовнику CBC News висловив колишній міністр оборони Канади (2007-2013) Пітер МакКей 

«Ми обмінюємося із США великою кількістю розвідувальної інформації. Тож, якщо вони занепокоєні, нам теж треба задуматися», - сказав МакКей з приводу загрози з боку КНДР.

На його переконання, неучасть Канади у системі протиракетної оборони, яку вже більше 10 років розбудовують США, є «великою проблемою». «Зважаючи на амплітуду цієї загрози, Канаді слід змінити свою «алергічну» реакцію на входження до протиракетної системи США», - зазначив колишній міністр оборони.

МакКей також висловив жаль, що свого часу не зміг домогтися входження Канади у цю систему. За його словами, протягом останніх років Північна Корея демонструє все більші можливості завдати удару по Північній Америці і це потребує реакції. 

Читайте також: У зону випробувань ракет КНДР потрапив пасажирський літак Air France - ЗМІ

Як повідомлялося, дискусія щодо необхідності приєднання до системи протиракетної оборони США точиться у Канаді вже багато років. На початку літа чинний уряд на чолі із Джастіном Трюдо вирішив залишити статус-кво, визначений двома попередніми прем'єр-міністрами.

Фото: Canadian Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-