У зону випробувань ракет КНДР потрапив пасажирський літак Air France - ЗМІ

У зону випробувань ракет КНДР потрапив пасажирський літак Air France - ЗМІ

Укрінформ
Під час останнього запуску Північною Кореєю нової ракети середньої дальності, 28 липня, в радіусі її дії перебував пасажирський літак французької авіакомпанії Air France.

Про це повідомляє CNN.

"За словами японських військовослужбовців, ракета КНДР впала в 150 кілометрах на північний захід від острова Окушірі приблизно о 11:27 ранку в п'ятницю (28 липня - ред.). Згідно з даними FlightRadar24 та японських сил самооборони, перевіреними CNN, Рейс 293 Air France пройшов на схід від місця вильоту (ракети - ред.) приблизно за п'ять-десять хвилин до появи ракети", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на момент приводнення ракети літак Air France знаходився у сотні кілометрів на північ від місця розташування ракети, згідно з оглядом даних.

Представник Air France заявив, що на борту повітряного судна на той момент знаходилося 332 людини - 316 пасажирів та 16 членів екіпажу.

Читайте також: Кім Чен Ин заявив про можливість ракет КНДР вдарити по США

В заяві авіакомпанії наголосили, що "зони випробувань ракет КНДР жодним чином не перетинаються" з маршрутами Air France, яка ретельно вивчає маршрути своїх авіарейсів. Також наголошується, що вищезазначений літак завершив політ "без будь-яких повідомлень про нещасний випадок".

США вже неодноразово висловлювали своє занепокоєння тим, що в зоні випробувань ракет Північної Кореї пролягає безліч маршрутів комерційних подорожей. Про це 4 липня, після чергового запуску, заявив офіційний представник Пентагону Джефф Дейвіс. Влада Північної Кореї ніколи раніше не попереджала про чергові випробування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-