США задіють санкції проти Росії після консультацій з Європою - Юнкер

США задіють санкції проти Росії після консультацій з Європою - Юнкер

Заява
Укрінформ
Конгрес США зобов'язався застосовувати санкції щодо Росії тільки після консультації зі своїми союзниками. У разі, якщо санкції зашкодять європейським компаніям-партнерам РФ у сфері енергетики, ЄС негайно відреагує.

Про це говориться у заяві президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера на сайті Єврокомісії.

"Я говорив на саміті G7 у Таорміні, Італія, і на саміті G20 у Гамбурзі, Німеччина, що якщо американці продовжили б (прийняття нових санкцій), ми були б готові адекватно реагувати протягом кількох днів. У результаті, значну частину передбачуваних санкцій проти Росії було відкинуто. Більше того, тепер Конгрес США також зобов'язався застосовувати санкції тільки після консультацій з союзниками країни. І я вважаю, що ми все ще є союзниками США", - сказав Юнкер.

У заяві він також зазначив, що європейські інтереси повинні братися до уваги при здійсненні будь-яких санкцій. Інакше президент Європейської комісії залишає за собою право вжити адекватні заходи. 

Читайте також: Єврокомісію непокоять наслідки нових санкцій США проти Росії

Якщо санкції США нестимуть у собі несприятливий вплив для європейських компаній, які ведуть торгівлю з Росією в енергетичному секторі, ЄС готовий здійснити відповідні кроки у відповідь протягом кількох днів.

Юнкер також підкреслив важливість тісної співпраці країн Великої Сімки щодо санкцій у контексті виконання Мінських угод.

Як повідомлялося, в середу президент США Дональд Трамп підписав "Акт про протидію супротивникам Америки шляхом запровадження санкцій", який серед іншого передбачає істотне посилення тиску на Росію й підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-