Єврокомісію непокоять наслідки нових санкцій США проти Росії

Єврокомісію непокоять наслідки нових санкцій США проти Росії

Укрінформ
Єврокомісія висловила стурбованість новими санкціями, прийнятими Сполученими Штатами Америки проти Російської Федерації, а також їх негативними наслідками для ЄС.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії. 

"Комісари висловили своє занепокоєння, зокрема, через можливий вплив законопроекту на енергетичну незалежність ЄС", - йдеться у повідомленні.

Презентацію президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і віце-президента В'юркі Катайнена про законопроект США щодо санкцій було обговорено сьогодні, 26 липня, на колегії комісарів.

Як відзначив Юнкер, ЄС повністю налаштований на режим санкцій стосовно РФ, проте єдність G7 по санкціях і тісна координація між союзниками є основою для забезпечення повної реалізації Мінських угод, а законопроект США може мати непередбачувані односторонні наслідки, які вплинуть на інтереси енергетичної безпеки ЄС.

"Тому сьогодні Комісія зробила висновок, у разі якщо наші занепокоєння будуть недостатньо враховані, ми зможемо належним чином відреагувати уже найближчими днями", - заявив президент Єврокомісії.

Читайте також: Порошенко вітає плани ЄС покарати Росію за турбіни Siemens

Як відомо, у вівторок, 25 липня, Конгрес США проголосував за нові обмежувальні заходи проти Ірану, Росії та КНДР. Для набуття санкціями чинності законопроект повинен схвалити Сенат і підписати президент США.

Під впливом санкцій, що торкаються компаній, які співпрацюють з Росією в енергетичному секторі, можуть опинитися вісім проектів, до яких залучені європейські компанії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-