В РФ українцю дали 12 років колонії суворого режиму — за “тероризм”

В РФ українцю дали 12 років колонії суворого режиму — за “тероризм”

Укрінформ
Північно-кавказький окружний військовий суд засудив 61-річного українця Олексія Сизоновича до 12 років позбавлення волі з відбуттям в колонії суворого режиму.

Про це інформує "Медиазона".

"Підсудний визнаний винним у незаконному обороті вибухової речовини і вибухових пристроїв, у незаконному в'їзді до Росії і в замаху на теракт (ч. 1 ст. 30 і ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 222.1, ч. 1 ст. 322 КК РФ)", - йдеться в повідомленні.

Суд також призначив українцеві штраф у розмірі 250 тис. рублів.

За версією слідства, колишній шахтар Сизонович планував закласти три саморобні бомби на вокзалі залізничної станції Лиха в Ростовській області і дві міни промислового виробництва (УПМ) на цистернах з ПММ.

До цього він нібито підривав поїзди на території самопроголошеної ЛНР, був схоплений там місцевими силовиками, але зумів втекти, стрибнувши в річку з моста, а через місяць попався вже російським прикордонникам. Сізоновіч каже, що плавати не вміє.

Читайте також: Окупанти винесли вирок ще одному "українському диверсанту" - 3,5 року

Українського пенсіонера було затримано російськими прикордонниками під час незаконного переходу держкордону.

Повідомляється, що провину шахтар нібито визнав під час попереднього слідства. В останньому слові Сизонович сказав, що «визнає свою провину, розкаюється і просить покарати його мінімально».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-