Тіллерсон про закон із санкціями: Це воля всіх американців

Тіллерсон про закон із санкціями: Це воля всіх американців

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон назвав майже одностайну підтримку законопроекту із посиленими санкціями проти Росії, а також Ірану і Північної Кореї волею всього американського народу.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній у суботу Державним департаментом США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Майже одностайне голосування щодо законодавства про санкції в Конгресі демонструє потужну волю американського народу, який хотів би бачити, що Росія вживає заходів для покращення відносин зі Сполученими Штатами", - підкреслив глава зовнішньополітичного відомства.

Водночас він висловив сподівання на досягнення співпраці "за основними глобальними проблемами" між офіційними Вашингтоном і Москвою, внаслідок якої "ці санкції більше не знадобляться".

Читайте також: Білий дім: Трамп готовий підписати закон про нові санкції проти РФ

Тим не менше, держсекретар США пообіцяв "тісно співпрацювати" з друзями та союзниками, щоб "забезпечити чітке розуміння наших меседжів Росії, Ірану та Північній Кореї".

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю Сенат США затвердив за підтримки 98 проти двох сенаторів законопроект, який містить новий пакет санкцій проти Росії та обмежує повноваження глави Білого дому скасовувати їх без рішення Конгресу. Перед цим, у вівторок, Палата представників переважною більшістю голосів (413 проти 3 конгресменів) також підтримала цей документ. У Білому домі повідомили, що президент США має намір підписати цей законопроект. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-