Трампа переконують не чіпати генпрокурора на тлі розслідування щодо Росії

Трампа переконують не чіпати генпрокурора на тлі розслідування щодо Росії

Укрінформ
Представники найближчого оточення Дональда Трампа вже протягом тижня намагаються переконати його припинити спроби дискредитувати генпрокурора Джеффа Сешнса, що може посилити конфронтацію президента з республіканцями.

Про це повідомило впливове американське видання The New York Times.

"Впродовж тижня деякі із топ-помічників президента Трампа намагалися відмовити його від публічного засудження генерального прокурора Джеффа Сешнса", - зазначається в публікації.

Читайте також: Заступник генпрокурора США може взяти самовідвід у розслідуванні щодо РФ - ЗМІ

Серед тих, хто закликав Трампа залишити в спокої призначеного ним же генпрокурора, були глава апарату Білого дому Райнс Прібес, головний стратег Стівен Беннон та юрист-консульт Дональд Макган, повідомило видання із посиланням на джерела.

Це прохання аргументувалося тим, що тиск на Сешнса демонструє напруженість в адміністрації, підриває консервативні підходи та створює невдоволення в Сенаті серед республіканців, які захищатимуть свого колишнього колегу.

Читайте також: Генпрокурор США визнав, що говорив з послом Росії про Україну

Лідери в Сенаті вже дали зрозуміти, що блокуватимуть ініціативу президента Трампа замінити Джеффа Сешнса на посаді генпрокурора. Свій меседж з цього приводу озвучили понад десять членів верхньої палати Конгресу США, в тому числі партійного керівництва. На їх переконання, звільнення Сешнса матиме "неймовірно руйнівні" наслідки.

Читайте також: Атаку Трампа у Тwitter пов'язують з його бажанням згорнути розслідування щодо РФ

Як повідомляв Укрінформ, з розвитком розслідування ФБР щодо зв'язків кампанії Трампа з російським урядом, глава Білого дому останніми днями висловлює чимало негативу на адресу генерального прокурора. Кілька місяців тому Джефф Сешнс після одного зі скандалів, пов'язаних з його контактами із росіянами, був змушений самоусунутися від розслідування по Росії. Його очолив призначений спеціальний прокурор Роберт Мюллер.

За однією із версій, спроби Трампа дискредитувати Сешнса можуть бути пов'язані з намаганням призначити нового, лояльнішого генпрокурора, який візьме на себе контроль над розслідуванням щодо втручання Росії у внутрішні справи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-