Заради справи МН17 Нідерланди узаконять заочне засудження - Зеркаль

Заради справи МН17 Нідерланди узаконять заочне засудження - Зеркаль

Укрінформ
Нідерланди змінюють законодавство для заочного засудження винуватців катастрофи MH17.

Про це в інтерв'ю "Громадському" повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Вони (влада Нідерландів - ред.) вносять зміни до законодавства. Тому так довго тривали переговори по угоді. Для того, щоб зробити це можливим, разом з подачею на ратифікацію цієї угоди, вони подаватимуть зміни до свого кримінального і кримінально-процесуального кодексів. В угоді прописано, що це буде голландське право, і що рішення виноситиме голландський суд", - зазначила вона.

Читайте також: США про розслідування МН17: ми цілком довіряємо судочинству Нідерландів

За словами Зеркаль, процедура засудження винних в аварії малайзійського Boeing на Донбасі буде "викликом" для української та нідерландської судових систем.

"Голландці мали побоювання щодо заочного засудження. Тому що ми не можемо віддати наших громадян. Ми можемо тільки передати їх на час судового процесу або забезпечити відеозв'язок", - сказала вона.

Boeing 777, що здійснював рейс MH17 (Амстердам - ​​Куала-Лумпур), зазнав аварії 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які знаходилися на борту. 193 з них були громадянами Нідерландів.

8 липня 2015 року делегація Малайзії в ООН розповсюдила проект резолюції Ради Безпеки всесвітньої організації з вимогою сформувати міжнародний трибунал для незалежного розслідування справи про збитий Boeing. Однак Росія заблокувала прийняття резолюції.

28 вересня 2016 року в Нідерландах міжнародна слідча група, що складається з представників Нідерландів, Малайзії, Бельгії, Австралії та України, оголосила проміжні підсумки розслідування. Згідно з висновками комісії, рейс MH17 був збитий з комплексу "Бук", привезеного з Росії, з території, підконтрольної проросійським бойовикам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-