США про розслідування МН17: ми цілком довіряємо судочинству Нідерландів

США про розслідування МН17: ми цілком довіряємо судочинству Нідерландів

Укрінформ
Державний департамент США з нагоди третьої річниці трагедії з авіарейсом МН17 випустив заяву, у якій закликав міжнародну спільноту до повного сприяння розслідування трагедії та висловив повну довіру системі судочинства Нідерландів.

Текст документа оприлюднений на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати зусилля Спільної міжнародної слідчої групи та закликають інші держави до співпраці повною мірою для того, щоб забезпечити притягнення відповідальних до правосуддя", - наголошується в документі.

Читайте також: Фріланд закликає світ сприяти розслідуванню трагедії МН17

При цьому в Держдепі підкреслили, що і США, і Спільна міжнародна слідча група вважають, що пуск ракети по пасажирському авіалайнеру був здійснений підконтрольними Росії силами на сході України із доставленої з РФ на територію України ракетного комплексу "БУК".

"Ми вітаємо недавнє рішення групи передати справу до юрисдикції суду Нідерландів для притягнення до відповідальності тих, хто винний в цій трагедії. Ми цілком впевнені у здатності нідерландської системи кримінального судочинства забезпечити всебічність, об’єктивність та справедливість процесу", - заявили в Держдепартаменті США.

Як раніше повідомлядл агентство, родичі загиблих у катастрофі MH17 звернулись до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-