Фріланд закликає світ сприяти розслідуванню трагедії МН17

Фріланд закликає світ сприяти розслідуванню трагедії МН17

Укрінформ
Канада схвалює рішення Міжнародної слідчої групи по рейсу МН17 вести судовий процес щодо цієї трагедії у Нідерландах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у зверненні міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд із нагоди третьої річниці катастрофи рейсу МН17 Малайзійських авіаліній.

"Канада цінує невтомні зусилля слідчої групи із висвітлення подробиць цієї трагедії. Канада також підтримує рішення стосовно судового переслідування й надалі повністю сприятиме цьому", - сказала Фріланд.

Вона закликала міжнародну спільноту усіляко сприяти розслідуванню трагедії МН17. "Цей підхід є ефективним способом притягнення винних до відповідальності відповідно до міжнародних стандартів. Канада закликає усі країни підтримати ці зусилля, які відповідають заклику про підзвітність і співпрацю, про які йдеться у одноголосно ухваленій резолюції Радбезу ООН 2166", - зазначила міністр.

Як повідомлялося, 17 липня 2014 року у небі над селом Грабове Донецької області був збитий літак Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Унаслідок цієї трагедії загинуло 298 людей, найбільше серед жертв громадян Нідерландів.

У вересні минулого року Міжнародна спільна слідча група оголосила перші результати кримінального розслідування катастрофи Боїнга МН17, підтвердивши, що ракетний комплекс "Бук", з якого був збитий літак, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад у РФ.

Читайте також: Роковини катастрофи MH17: як змінювалася брехня Російської Федерації

Два роки тому Україна, Нідерланди, Австралія, Бельгія та Малайзія звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у збитті пасажирського літака рейсу МН17. Однак на засіданні Радбезу ООН Росія наклала вето на відповідну резолюцію.

Цього місяця уряд Нідерландів оголосив, що країнами, котрі входять до Міжнародної спільної слідчої групи (Австралія, Бельгія, Малайзія, Україна та Нідерланди), було ухвалено рішення, що судовий процес проходитиме у Нідерландах за нідерландським законодавством. Кримінальне розслідування збиття Боїнга МН17 триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-