Родичі загиблих у катастрофі MH17 звернулись до РФ

Родичі загиблих у катастрофі MH17 звернулись до РФ

Укрінформ
У неділю група з п'ятнадцяти людей провела мирну демонстрацію біля посольства Росії в Гаазі у пам'ять про жертв катастрофи рейсу MH17.

Учасники акції, серед яких більшість - родичі загиблих у катастрофі - встановили в Гаазі, навпроти посольства Росії, меморіальну лавку з написом англійською мовою: «Чекаємо відповідальності і повної ясності. Світлої пам'яті пасажирів і екіпажу Malaysia Airlines MH17 17 липня 2014».

Учасники акції також передали в посольство Росії лист, текст якого розміщений на сайті телепрограми «Hart van Nederland».

Читайте також: Катастрофа MH17: Bellingcat назвала "єдиного правдоподібного” винуватця

У ньому зазначається, що родичі загиблих, так само як і громадськість, досі не знають, хто винен і хто має понести відповідальність за дії, що спричинили аварію літака.

«Залишити це нерозкритим для нас неприйнятно. Щоб дати сім'ям можливість пережити травму, необхідна ясність. Як би не була вона важка для багатьох з них, адже зруйнованими виявилися набагато більше, ніж 298 життів», - йдеться у листі.

Читайте також: Трагедія літака MH17: в ЄС очікують на співпрацю країн у розслідуванні

Родичі загиблих вимагають встановити причетних осіб, або держав, а також покарання, яке вони повинні понести.

«В якійсь мірі нам відомо, що сталося. Ми знаємо, що скоєно страшний злочин. Ми знаємо, що безжально вбито майже триста беззахисних людей. Серед них - вісімдесят (!) дітей. Це були наші діти, це могли бути чиї завгодно діти. Ми знаємо, що стріляли з важкої артилерії. Ми знаємо, з якої держави була ця зброя, і що військові процедури в цій державі не допускають недбалості», - зазначено у зверненні.

Читайте також: МН17: Україна закликала членів Радбезу ООН більше сприяти розслідуванню

У листі родичі вказують, що їм відомо, що «саме ця держава» визнала резолюцію Ради Безпеки ООН, в якій підкреслюється, що всі учасники зобов'язуються співпрацювати зі слідством.

«Ми знаємо, що ця держава - виключно одна ця держава - заблокувала створення трибуналу ООН. Ми знаємо, що ця держава ховає або покриває свідків і не надає інформації, що стосується справи. Гірше того, ця держава маніпулює інформацією і надає офіційні «дані», про яких є докази, що вони свідомо неправдиві», — йдеться у листі.

Читайте також: MH17: РФ закрила повітряний простір на кордоні менш ніж за добу до трагедії

Родичі жертв заявили, що будуть чекати, «поки ті, хто знає, що сталося 17 липня 2014 року, не зроблять крок вперед, не покажуть себе людьми, а не боягузами».

«Припиніть ігри. Будьте державою, гідною свого народу. Ми будемо чекати. Заради всіх невинних життів, які були грубо обірвані. Заради всього людського», - наголошується в листі.

Нагадаємо: «Боїнг-777»  авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам-Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту знаходилися 298 осіб, всі вони загинули. Більшість з пасажирів на борту Boeing 777 були голландцями, інші — з 17 країн, в тому числі на борту було 38 австралійців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-