Трагедія літака MH17: в ЄС очікують на співпрацю країн у розслідуванні

Трагедія літака MH17: в ЄС очікують на співпрацю країн у розслідуванні

Декларація
Укрінформ
У Євросоюзі очікують, що всі держави, які можуть сприяти розслідуванню трагедії над Донбасом пасажирського літака рейсу МН17, працюватимуть над тим, щоб притягнути винних до відповідальності.

Про це йдеться у декларації високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні від імені усього Євросоюзу до третьої річниці трагедії.

"Ми очікуємо, що всі держави, які зможуть сприяти розслідуванню та кримінальному переслідуванню відповідальних, будуть це робити відповідно до вимоги Резолюції 2166 Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй", - йдеться у декларації.

У ЄС вважають, що для того, щоб притягнути винних до відповідальності, кримінальне розслідування потребує постійної підтримки міжнародного співтовариства.

У декларації Європейський Союз та держави-члени знову заявляють про своє глибоке співчуття і повагу до всіх тих, хто втратив своїх близьких того дня.

Читайте також: Сьогодні роковини трагедії літака рейсу МН17

ЄС та держави-члени також підтверджують свою цілковиту підтримку діяльності Об'єднаної слідчої групи та вітають важливий прогрес, досягнутий протягом останнього року.

Крім цього, у ЄС привітали рішення вибрати національну систему правосуддя Нідерландів як важливий крок до того, щоб притягнути до правосуддя відповідальних за знищення рейсу MH17.

Сьогодні треті роковини авіаційної катастрофи над Донбасом рейсового пасажирського літака Boeing 737 компанії "Малайзійські авіалінії", що летів за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур.

Внаслідок цієї трагедії загинуло 298 людей - усі пасажири та екіпаж. Літак було збито у небі над селом Грабове Донецької області в зоні воєнних дій на Сході України.

На борту лайнера перебувало 192 громадян Нідерландів (один із них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-