Проти чеха, який воював за ОРДЛО, порушили справу на батьківщині

Проти чеха, який воював за ОРДЛО, порушили справу на батьківщині

Укрінформ
В Чехії порушили кримінальне провадження проти громадянина Чехії, який воював на Донбасі у складі російських окупаційних військ. Справу передано до суду і наразі чеху, який воював пліч-о-пліч з бойовиками з "Л/ДНР" загрожує кілька років за гратами за “теракт на стадії підготовки”. 

Про це повідомляється на сайті міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.

"Як вже стало звичкою в останній час, доказові матеріали знайшлися в соціальних мережах. У нетрях Facebook поліція відкопала фото, на яких вищезгаданий чоловік гордовито позує зі зброєю в руках та біля кулемета. Фотографії зроблено на фронті українського Донбасу, де точиться війна. Зараз згаданий чех обвинувачується в теракті на стадії підготовки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Британця судять за участь у боях на Донбасі на боці сепаратистів

Зазначається, що обвинувачений раніше проходив службу в чеській армії. На свій захист він заявляє, що “тільки дивився військову техніку”, оскільки вже давно цікавиться цією тематикою.

Між тим, прес-секретар МО Чехії у своєму коментарі щодо справи наголосив, що громадяни Чеської Республіки можуть служити в армії іноземної держави тільки за згодою верховного головнокомандувача Збройних сил ЧР, яким є президент Республіки. 

"Це не поширюється тільки на армії держав-учасників НАТО. Якщо ж говорити про так звані Донецьку та Луганську "народні республіки", тут ми маємо справу навіть не з регулярною армією конкретної країни, а з незаконними збройними формуваннями, і це означає, що подібні випадки слід розглядати згідно з відповідними положеннями Кримінального кодексу", - додав він.

Наразі справу передано в провадження Градец-Краловського крайового суду.

Також нагадується, що як мінімум два чехи, що воювали на боці бойовиків "Л/ДНР" загинули на війні вже у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-