Протести у Польщі: Дуда відмовився підписувати закон про судову реформу

Протести у Польщі: Дуда відмовився підписувати закон про судову реформу

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда відмовився підписувати затверджений польським парламентом закон про судову реформу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Дуда заявив, що не підпише закон у тому вигляді, в якому він є зараз і хоче відправити його на доопрацювання", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Судний" день у Польщі: шляхом демократії чи диктатури?

Зазначається, що таке рішення несподіване, оскільки президент зазвичай підтримував політику правлячої партії Право і справедливість.

Дуда вважає, що спочатку потрібно підвищити необхідне в парламенті для затвердження членів ради Національного судового кількості голосів до трьох п'ятих. Саме цей орган обиратиме суддів Конституційного суду країни. Польський президент зазначив, що потрібно проводити реформу в сфері юстиції в країні, утім, робити це слід "розумно".

Читайте також: Сенат Польщі вночі прийняв зміни до законів про судову систему

Нагадаємо: протести в Польщі почалися ще 15 липня, коли кілька сотень людей вийшли до президентського палацу у Варшаві на акцію протесту проти судової реформи. За даними поліції, в цей день було затримано понад 30 осіб.

Зазначимо, що напередодні Сенат проголосував за поправки до закону про судову систему. Прийняті поправки підпорядковують Верховний суд Міністерству юстиції та посилюють вплив уряду на призначення голів суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-