Слідчі встановили особу восьмого

Слідчі встановили особу восьмого "невідомого" учасника зустрічі в Trump Tower

Укрінформ
Слідчі офісу Спеціального прокурора Мін'юсту США встановили особу восьмого учасника скандальної зустрічі між Трампом-молодшим і росіянами щодо отримання компромату на Гілларі Клінтон у розпал президентської кампанії минулого року.

Про це повідомив у вівторок американський центральний телеканал CNN.

"Восьма особа була ідентифікована прокурорами, й ми повністю співпрацюємо з ними в межах розслідування. Ми відмовляємося наразі називати її ім'я (восьмої особи – ред.), щоб зберегти цілісність розслідування", - розповів телеканалу адвокат досі неназваного учасника зустрічі Скотт Белбер.

За словами адвоката, слідчі поки що не зустрічалися з його клієнтом.

Тим часом, джерела описують восьмого учасника зустрічі як офіційного представника родини російського мільярдера азербайджанського походження Араса Агаларова, який має зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним. Агаларов раніше також мав бізнес у сфері нерухомості з Трампами, крім того, допомагав організовувати конкурс "Міс Всесвіт" у Москві в 2013 році.

Версію про те, що неназвана восьма особа представляла інтереси сім'ї російського мільярдера, підкріплює той факт, що Скотт Белбер є адвокатом сина Агаларова, Еміна, який також був одружений з донькою президента Азербайджану Лейлою Алієвою. Крім того, Емін знайомий з американським публіцистом Робом Голдстоуном, який власне й ініціював зустріч з Трампом-молодшим.

Читайте також: ЗМІ: російський адвокат приводила на зустріч із сином Трампа екс-розвідника РФ

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останніх тижнів у США виник новий політичний скандал навколо зустрічі старшого сина президента Трампа з російським юристом Наталією Весельницькою, яка, за повідомленнями, представляла інтереси Кремля. При цьому Трамп-молодший оприлюднив зміст своїх електронних листів, у яких зазначалося, що Весельницька хоче забезпечити кампанію Трампа компроматом на Гілларі Клінтон, щоб допомогти отримати перемогу на виборах. На зустрічі серед інших були присутні керівник кампанії Трампа Пол Манафорт і зять і радник нинішнього президента Джаред Кушнер, до яких у американського слідства також з'явилось чимало питань. Пізніше стало відомо, що Весельницьку супроводжував колишній радянський розвідник, а також ще одна невідома особа, ім'я якої досі не називається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-