Британія та ЄС розпочинають перший раунд переговорів щодо Brexit

Британія та ЄС розпочинають перший раунд переговорів щодо Brexit

Укрінформ
Британський міністр з питань Brexit Девід Девіс у понеділок зустрінеться з головним переговірником Європейського Союзу Мішелем Барньє, що покладе початок першому раунду переговорів щодо виходу Великої Британії зі складу ЄС.

Про це повідомляє Reuters

"Ми заклали хороший початок у минулому місяці, і на цьому тижні починаються реальні переговори. Захист прав усіх наших громадян є першочерговим завданням для мене у цьому раунді, і я розумію, що це те, в чому ми повинні досягти реального прогресу", - наголосив Девіс.

Його офіс описував пропозицію, зроблену Британією минулого місяця стосовно прав громадян ЄС, як "справедливу та серйозну", хоча Барньє відкинув її як таку, що не відповідає вимогам ЄС.

Читайте також: Лондон визнає, що має сплатити "рахунок за Brexit"

Зазначається, що перший раунд переговорів триватиме у Брюсселі чотири дні, після чого у четвер відбудеться планова прес-конференція.

Робочі групи зосередяться на трьох напрямках: права громадян, вимоги ЄС щодо сплати Британією близько 60 мільярдів євро для покриття поточних бюджетних зобов'язань ЄС та інші невирішені питання, наприклад, що відбудеться з британськими товарами в магазинах ЄС після Brexit.

У свою чергу четверта група, очолювана Девісом та представниками Барньє Олівером Роббінсом та Сабіне Вейан, зосередиться на усуненні проблем у Північній Ірландії, коли новий кордон ЄС відокремить британський регіон від Ірландії. Повідомляється, що в цьому питанні чекатимуть ясності щодо майбутніх торговельних відносин.

Ще три тижні переговорів, що потрібні для узгодження думок 27 урядів країн-членів, плануються з кінця серпня до початку жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-