Своїми діями Анкара може остаточно закрити двері до Євросоюзу – Юнкер

Своїми діями Анкара може остаточно закрити двері до Євросоюзу – Юнкер

Укрінформ
Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер має намір тримати відчиненими двері в Європу для Туреччини.

Про це повідомляє DW.

"Через рік після проваленого путчу Європа як і раніше простягає руку Туреччини", - заявив Юнкер в статті, опублікованій в німецькому тижневику Bild am Sonntag.

За його словами, особливо у важкі часи Європа знаходиться на боці Туреччини: "Я очікую також, що і Туреччина чітко продемонструє свою відданість європейським цінностям".

"Європейський Союз зацікавлений у тому, щоб наш сусід був демократичним, стабільним і економічно успішним, - пише політик. – Хотілося б, щоб Туреччина рухалася назустріч Європі, а не віддалялася від неї". За словами голови Єврокомісії, ЄС зробив все для лібералізації візового режиму та поглиблення митного союзу з Туреччиною.

Читайте також: Річниця путчу: Ердоган звинуватив Захід у лицемірстві і подвійних стандартах

Однак, як підкреслив Юнкер, повинно бути ясно: хто вступає в ЄС, той приєднується до союзу, заснованого на певних цінностях. І, за його словами, це несумісне з ситуацією, коли журналісти, як, наприклад, кореспондент газети Die Welt Деніз Юджел, місяцями утримуються в одиночній камері без пред'явлення звинувачення. І якщо Туреччина все ж вирішить ввести смертну кару, то вона сама остаточно закриє двері до Євросоюзу, пише Юнкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-