У Батумі обговорюють шлях Грузії до ЄС і загрозу з боку Росії

У Батумі обговорюють шлях Грузії до ЄС і загрозу з боку Росії

Укрінформ
У місті Батумі у четвер стартувала дводенна міжнародна конференція "Європейський шлях Грузії - забезпечення регіональної безпеки".

Про це повідомляють "Новости-Грузия"

"У нас дуже широкий порядок денний, але, звичайно, вихідною точкою для нас, для Грузії, буде загроза територіальній цілісності, дії Росії", - зазначив у розмові з журналістами держміністр з питань інтеграції Грузії в європейські та євроатлантичні структури Віктор Долідзе, який відкрив конференцію, що відбувається вже в 14-й раз.

За його словами, учасники форуму також обговорюватимуть питання міграції, мобільності, процес імплементації Угоди про асоціацію, Угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі.

Читайте також: Постпред Грузії обговорив з генсеком ООН "повзучу окупацію" у Південній Осетії

Відзначається, що перед присутніми на конференції виступлять президент Георгій Маргвелашвілі, прем'єр-міністр Георгій Квірікашвілі, голова парламенту Іраклій Кобахідзе, віце-президент Єврокомісії з енергосоюзу Марош Шефчович, а також віце-президент Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вазіл Худак.

Глава МЗС Грузії Михайло Джанелідзе виступить на сесії «Грузія, регіональна стабільність і енергобезпека Європи», а також проведе ряд двосторонніх зустрічей з європейськими партнерами.

В рамках конференції планується підписання трьох фінансових договорів.

Міжнародна конференція «Європейський шлях Грузії» проводиться з 2007 року при організації апарату держміністра Грузії з питань інтеграції в європейські і євроатлантичні структури.

Фото: Новости-Грузия

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-