Постпред Грузії обговорив з генсеком ООН

Постпред Грузії обговорив з генсеком ООН "повзучу окупацію" у Південній Осетії

Укрінформ
Постійний представник Грузії в Організації Об'єднаних Націй Каха Імнадзе обговорив окупацію Росією грузинських регіонів з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Імнадзе розповів генсеку ООН про процес незаконного позначення кордонів російськими військовими - бордеризаціі, зокрема, про останній випадок захоплення кількох гектарів земель у селі Бершуєті Горійського району, повідомляє Новости-Грузия.

"Процес бордеризаціі не тільки порушує невід'ємні права місцевих жителів, а й завдає серйозної шкоди ситуації з безпекою на місцях, а також шкодить зусиллям Грузії з мирного врегулювання конфлікту", - повідомив Імнадзе.

Постпред Грузії в ООН підкреслив важливість створення міжнародних механізмів щодо забезпечення безпеки та необхідність контролю за дотриманням прав людини в Абхазії і Цхінвальському регіоні.

Імнадзе також повідомив Гутеррішу, що для Грузії важлива участь ООН у розв'язанні конфлікту.

Читайте також: У Тбілісі протестують проти перенесення "кордону" Південної Осетії

Як повідомляється, з кінця червня російські прикордонники встановили новий банер з позначенням так званого кордону Південної Осетії. В результаті, за лінією окупації опинилося до десяти гектарів сільськогосподарських угідь, що належать грузинським фермерам. Крім того, в місцях, де не проведено дротове огородження, стали з'являтися розорані смужки землі шириною в 200 метрів.

Раніше в МЗС Грузії засудили незаконне встановлення так званого прикордонного знака в районі села Бершуєті Горійського району, там, де розташовані земельні ділянки місцевих жителів, пересунувши його від старого позначення так званого кордону далі ще приблизно на 500 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-