Переговори Тіллерсона з супротивниками Катару завершились безрезультатно

Переговори Тіллерсона з супротивниками Катару завершились безрезультатно

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон завершив переговори з керівниками Саудівської Аравії і ще трьох арабських держав у намаганні вирішити їхню вже понад місячну суперечку з Катаром.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У саудівському місті Джидді Тіллерсон зустрічався з міністрами закордонних справ чотирьох країн і окремо з королем Саудівської Аравії Салманом бін Абдалазізом ас-Саудом і коронним принцом Мухаммадом бін Салманом.

Читайте також: Арабська "четвірка" продовжила санкції проти Катару

Відтак він прибув до Кувейту, що не бере участі в суперечці і, як і США, намагається бути посередником у врегулюванні кризи, в перебігу якої Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет звинуватили Катар у підтримці тероризму.

"У четвер Тіллерсон має знову прибути на переговори до Катару, де він уже побував у вівторок. Тоді США і Катар підписали меморандум про порозуміння про боротьбу з тероризмом і його фінансуванням, що визначає, яких заходів має вжити Катар для посилення цієї боротьби. Але чотири країни заявили, що цього недостатньо, щоб зняти їхні занепокоєння", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Тіллерсон відправляється врегульовувати кризу в Перській затоці

Раніше Катар відкинув висунений йому чотирма арабськими країнами ультиматум із 13 вимог, серед яких були вимоги припинити фінансову підтримку тероризму, закрити телемережу «Аль-Джазіра», скоротити більшість зв’язків із Іраном і закрити військово-повітряну базу Туреччини на території Катару. У відповідь чотири країни пригрозили новими санкціями.

Усі п’ять країн, що беруть участь у суперечці, є важливими союзниками США в регіоні. В Катарі також розташована найбільша в регіоні Близького Сходу та Перської затоки американська військова база Аль-Удейд, де постійно розміщені близько 11 тисяч військовослужбовців США.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-