Арабська

Арабська "четвірка" продовжила санкції проти Катару

Укрінформ
Чотири арабські країни - Саудівська Аравія, Бахрейн, Об'єднані Арабські Емірати та Єгипет - вирішили продовжити дію санкцій проти Катару.

Про це повідомляє Reuters

"Чотири арабські держави, які бойкотували Катар, заявили пізніше у вівторок, що санкції залишаться чинними, поки не будуть виконані їхні вимоги, і що вони будуть уважно стежити за зусиллями монархії Перської затоки, спрямованими на боротьбу з фінансуванням тероризму", - йдеться у повідомленні.

У спільній заяві, опублікованій у своїх державних ЗМІ, Єгипет, Саудівська Аравія, ОАЕ та Бахрейн заявили, що вони високо оцінили зусилля США у боротьбі з тероризмом, але вони будуть уважно стежити за поведінкою Катару.

Раніше повідомлялося, що США та Катар підписали угоду, спрямовану на посилення боротьби з тероризмом в країнах Перської затоки.

Державний секретар США Тіллерсон у вівторок, 11 липня, розпочав візит до Кувейту, після чого відвідає Катар і Саудівську Аравію з метою пошуку шляхів для врегулювання політичної кризи, що супроводжується ізоляцією Катару.

Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн звинувачують Катар у підтримці тероризму, через це із офіційною Дохою було припинено всі дипломатичні й економічні відносини. На адресу країни висунуто ультиматум зі списком вимог із 13 пунктів. Серед них - закриття телеканалу “Аль-Джазіра” й турецької військової бази, розрив дипломатичних відносин з Іраном та припинення фінансування терористичних угруповань.

Читайте також: Арабська "четвірка" звинуватила Катар в зриві таємної угоди

Уряд Катару, зі свого боку, відкидає всі висунуті до нього вимоги, називаючи звинувачення з боку чотирьох держав регіону щонайменше необгрунтованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-