США та Катар підписали угоду про посилення боротьби з тероризмом

США та Катар підписали угоду про посилення боротьби з тероризмом

Укрінформ
США та Катар підписали угоду, спрямовану на посилення боротьби з тероризмом в країнах Перської затоки.

Про це повідомляє АР.

"Меморандум про взаєморозуміння був підписаний у вівторок під час візиту державного секретаря США Рекса Тіллерсона", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, на даний момент Тіллерсон відвідує країни в Перській затоці з місією, спрямованою на врегулювання розколу між Катаром та чотирма арабськими державами, які звинувачують його в підтримці екстремістів.

Старший радник Тіллерсона сказав, що угода окреслює "майбутні зусилля Катару, які можуть допомогти у зміцненні його боротьби з тероризмом та активному вирішенні проблем фінансування тероризму".

Читайте також: Арабська "четвірка" звинуватила Катар в зриві таємної угоди

Раніше повідомлялося, що державний секретар США Тіллерсон у вівторок розпочне візит до Кувейту, після чого відвідає Катар і Саудівську Аравію з метою пошуку шляхів для врегулювання політичної кризи, що супроводжується ізоляцією Катару.

Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн звинувачують Катар у підтримці тероризму, через це із офіційною Дохою було припинено всі дипломатичні й економічні відносини. На адресу країни висунуто ультиматум зі списком вимог із 13 пунктів. Серед них - закриття телеканалу “Аль-Джазіра” й турецької військової бази, розрив дипломатичних відносин з Іраном та припинення фінансування терористичних угруповань.

Уряд Катару, зі свого боку, відкидає всі висунуті до нього вимоги, називаючи звинувачення з боку чотирьох держав регіону щонайменше необгрунтованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-