Японія хоче від Росії та Китаю більше конструктиву щодо КНДР

Японія хоче від Росії та Китаю більше конструктиву щодо КНДР

Укрінформ
Під час саміту G20 Японія проситиме Китай та Росію грати більш конструктивну роль у питаннях, що стосуються Північної Кореї.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, повідомляє Reuters.

«Світові лідери зберуться на саміті Великої двадцятки. Я б хотів закликати міжнародну спільноту до солідарності у північнокорейському питанні. <…> Я також планую попросити президентів Китаю та Росії грати більш конструктивну роль», - сказав Абе.

Reuters додає, що заяви прем’єра Японії про необхідність посилення тиску на КНДР прозвучали на нових ракетних випробувань Пхеньяна.

Читайте також: Північна Корея запустила ракету в бік Японії

Як повідомлялося, саміт «Великої двадцятки» відбудеться в Гамбурзі 7-8 липня. Порядок у місті забезпечуватимуть 15 тисяч поліцейських і ще понад 4 тисячі представників спецслужб, які охоронятимуть голів делегацій, а також «людей у цивільному», кількість яких не називається. У повітрі вестимуть спостереження 15 поліцейських вертольотів, а також дрони, на землі напоготові перебуватимуть 3 тисячі спецавтомобілів. У передмісті обладнано зону для тимчасового утримання затриманих хуліганів на 400 місць.

Читайте також: У Німеччині сталися перші арешти напередодні саміту G20

Також протестувальників вже попередили, що порушення громадського порядку, заподіяння шкоди майну і напади на поліцейських під час саміту G20 суворо каратимуться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-