У Німеччині сталися перші арешти напередодні саміту G20

У Німеччині сталися перші арешти напередодні саміту G20

Укрінформ
Поліція Німеччини заарештувала представника «ліво-радикального кола», якого підозрюють у підготовці насильницьких актів у Гамбурзі в період проведення там зустрічі керівників Великої Двадцятки (G20).

Про це повідомляє таблоїд Bild.

"У Ростоці і Бад Доберані поліцейські натрапили на лівого екстреміста 30 років, у якого знайшли зброю і вибухові речовини, за допомогою яких могли бути серйозно поранені або вбиті люди", - йдеться у замітці.

Читайте також: Поліція Гамбурга заборонила протестувальникам ночувати в наметовому таборі

Йдеться про матеріали для виготовлення «коктейлів Молотова», зброї (у тому числі кинджалах), бейсбольних бітах і заповнених фарбувальною речовиною вогнегасниках (ними «засліплюють» поліцейських перед тим, як атакувати).

Отримані свідчення настільки серйозні, що генпрокуратура перевіряє, чи не варто заводити справу за фактом формування терористичної організації. Сам затриманий поміщений під охорону в Ростоці, де знаходитиметься до закінчення саміту.

Читайте також: У Гамбурзі 18 тисяч протестувальників вийшли на акцію напередодні саміту G20

У заарештованого очевидно був спільник, 24 років, який знаходиться на волі.

Загалом, як відзначає автор, ліві радикали готуються до куди більш насильницьких актів під час саміту G20, ніж передбачалося раніше.

Тим часом у самому Гамбурзі вже сталися перші зіткнення між поліцією і антиглобалістами.

Читайте також: Німеччина готується до G20: протестувальників попередили про відповідальність

Як раніше повідомляв Укрінформ, правоохоронці мотивують, що до Гамбурга з'їдуться близько 8 тисяч представників радикально налаштованих «лівих», які готові до насильства. Порядок у місті забезпечуватимуть близько 20 тисяч поліцейських і представників спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-