Поліція Гамбурга заборонила протестувальникам ночувати в наметовому таборі

Поліція Гамбурга заборонила протестувальникам ночувати в наметовому таборі

Укрінформ
Гамбурзька поліція заборонила демонстрантам залишатися на ніч у наметовому таборі, розбитому напередодні саміту "Великої двадцятки" учасниками протестних акцій.

Про це в неділю, 2 липня, заявив представник поліцейського управління міста Тімо Цилль, передає DW.

Рішенням суду протестувальникам виділили площу близько 16 тисяч квадратних метрів на півострові Ентенвердер, де вони отримали право проводити демонстрації.

Як повідомляв Укрінформ, гамбурзький адміністративний суд дозволив облаштування наметового табору, а вранці 2 липня і ночівлю в ньому, проте потім поліція заборонила учасникам залишатися там на ніч.

Читайте також: У Гамбурзі 18 тисяч протестувальників вийшли на акцію напередодні саміту G20

Організатори табору з обуренням відреагували на рішення поліції, розцінивши його як "політико-правовий" скандал. "Гамбурзька поліція перешкоджає заявленому і законно підтвердженим мітингу, своїми діями рухаючись чітко в бік беззаконня", - йдеться в заяві організаційного комітету. Переговори між поліцією і організаторами не призвели до скасування заборони на ночівлю.

Повідомляється, що всього табір розрахований на 1500 наметів. Саміт за участю лідерів найбільших світових держав пройде в Гамбурзі 7-8 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-