Тіллерсон звинуватив РФ і Китай у причетності до примусової праці людей з КНДР

Тіллерсон звинуватив РФ і Китай у причетності до примусової праці людей з КНДР

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон звинуватив уряди Росії і Китаю в тому, що вони беруть участь у примусовій праці північнокорейських громадян, оплата від якої поступає не цим людям, а напряму режиму КНДР.

Про це глава Держдепартаменту США заявив у вівторок, під час презентації Звіту з протидії торгівлі людьми, передає власний кореспондент Укрінформу.

"За оцінками, 50-80 тис. північнокорейських громадян працюють за кордоном під примусом, в основному в Росії та Китаї, багато хто з них працює по 20 годин на день. Їхня заробітна плата не виплачується безпосередньо цим людям, вона йде до уряду Північної Кореї, який, очевидно, конфіскує більшу частину з цього", - заявив Тіллерсон під час виступу.

Він зауважив, що в умовах міжнародних санкцій режим КНДР суттєво залежить від цих доходів та посилає своїх громадян працювати за безцінь на іноземні підприємства в галузях будівництва, видобування, а також переробки продуктів харчування.

"Північнокорейський режим отримує сотні мільйонів доларів на рік від прибутків примусової праці", - заявив Тіллерсон.

Він підкреслив, що держави, які відчувають відповідальність, просто не можуть дозволити цього.

"Ми продовжуємо закликати всі нації, які приймають працівників з Північної Кореї для примусової праці, відправити цих людей додому", - наголосив глава Держдепу. У цьому зв'язку він зауважив, що цього року рейтинг Китаю був знижений до третього рівня через те, що він не вжив серйозних заходів для припинення власної участі у торгівлі людьми, включаючи примусових працівників з Північної Кореї.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Державний департамент США представив щорічну доповідь з протидії торгівлі людьми, яка охоплює рейтинги країн по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-