Держсекретар США закликав пом'якшити вимоги до Катару

Держсекретар США закликав пом'якшити вимоги до Катару

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що деякі з вимог, висунутих чотирма арабськими країнами на чолі з Саудівською Аравією на адресу Катару в обмін на скасування санкцій, важко виконати, і закликав сторони до діалогу.

Як передає BBC, Тіллерсон зазначив, що умови, висунуті арабськими країнами, "являють собою основу для діалогу", здатного вирішити цю кризову ситуацію.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу міністр закордонних справ Катару відкинув список з 13 умов, висунутих Саудівською Аравією та її союзниками - Єгиптом, Об'єднаними Арабськими Еміратами та Бахрейном.

Більше двох тижнів Катар перебуває в умовах безпрецедентних політичних та економічних санкцій, покладаючись на допомогу від Туреччини та Ірану.

Зі свого боку Саудівська Аравія з союзниками хочуть, щоб Катар розірвав свої тісні зв'язки з Іраном і закрив турецьку військову базу. Також коаліціанти зажадали закрити мовлення телеканалу "Аль-Джазіра", який фінансує влада Катару. У п'ятницю Катарові був встановлений строк у 10 днів на виконання цих вимог.

Рекс Тіллерсон заявив, що Катар вивчає ці вимоги, і закликав усі сторони сісти разом і виробити заходи по боротьбі з тероризмом і екстремізмом.

"Щоб розрядити обстановку, треба збавити тон", - підсумував Тіллерсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-