У ПАРЄ проходять дебати щодо зміни регламенту для відставки Аграмунта

У ПАРЄ проходять дебати щодо зміни регламенту для відставки Аграмунта

Укрінформ
У ПАРЄ розпочалися дебати стосовно внесення змін до регламенту, що уможлививть голосування за недовіру чинному президентові Асамблеї Педро Аграмунту.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка перебуває у складі української делегації на черговій сесії ПАРЄ, повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Безпрецедентна явка в ПАРЄ, сесійна зала якої давно не бачила майже 100-відсоткової присутності депутатів. Розпочалися дебати по зміні процедури регламенту, що відкриває шлях до відставки Аграмунта. В усіх виступах звучить таке: ми не дозволимо людині, яка «дурить» Асамблею і підриває її авторитет, знищити ПАРЄ. Він порушив кодекс честі і поведінки. Він має піти», – розповіла Геращенко.

Вона додала, що у виступах також відзначається необхідність згуртуватися, об'єднатися і працювати задля повернення довіри і авторитету ПАРЄ, зміцнення цієї міжнародної організації.

За словами першого віце-спікера, такого ганебного президентства в ПАРЄ ще не було:  «Аграмунт , коли вступав на посаду, пафосно говорив, що хоче залишитися в історії. Йому вдалося в неї «вляпатися». РФ дистанційно продовжує втручатися в роботу ПАРЄ: не вдалося керувати через своїх лобістів, то РФ вирішила дискредитувати і знищити організацію через скандали і деяких корумпованих, «пригодованих» європейських політиків. Добре, що сьогодні цей сценарій буде зупинено».

Як підкреслила Геращенко, самоізоляція Росії посилюється, і в цьому винна виключно вона сама. «А наше завдання – відновлення авторитету ПАРЄ, повернення принципів і засад, яких мають дотримуватися всі члени і всі країни-члени», – наголосила політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-