Імпічмент Аграмунту можуть оголосити у четвер - віце-президент ПАРЄ

Імпічмент Аграмунту можуть оголосити у четвер - віце-президент ПАРЄ

Укрінформ
Усі поправки, які могли б ускладнити процедуру імпічменту президента Парламентській асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта, було відхилено регламентним комітетом, і питання про імпічмент може бути розглянуте вже в четвер, 29 червня.

Про це повідомив віце-президент ПАРЄ, представник "Народного фронту" Георгій Логвинський в інтерв'ю журналістам у Страсбурзі, інформує у вівторок прес-служба політсили.

"Тепер ми маємо тримати руку на пульсі, аби саму доповідь було ухвалено, після чого у пана Аграмунта не залишиться шансів - одразу буде висунуте рішення про його відставку", - сказав він.

Логвинський повідомив, що у випадку ухвалення доповіді в повному обсязі питання про імпічмент Аграмунта може бути внесене вже у четвер, 29 червня.

"З тієї миті, як усі політичні сили ПАРЄ висловили недовіру Аграмунту, він уже ніхто. Але ми маємо донести до всіх ідею про те, що Росія - це токсично, її гроші погано пахнуть, а її агенти погано закінчать", - наголосив він.

Логвинський нагадав, що в ПАРЄ є як лобісти Кремля, так і його прямі найманці.

"Росія вкладає величезні кошти, тому зараз розглядаються й питання корупції в ПАРЄ... і ми маємо це викорінити", - наголосив віце-президент ПАРЄ.

"Ми маємо розуміти, що лише бюджет Russia Today становить понад 600 млн євро на рік, що є зіставним з оборонним бюджетом України", - додав Логвинський. За його словами, таким чином Москва намагається домогтися зняття санкцій, які завдають їй мільярдних збитків.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Логвинський заявив, що вже цього тижня можливо звільнити Аграмунта з посади президента ПАРЄ. Він також нагадав, що Аграмунт не має наміру добровільно йти у відставку.

Аграмунт очолює ПАРЄ з 2016 року, відомий своїми проросійськими поглядами.

У ПАРЄ почали вимагати відставки Аграмунта після його спільної із російськими депутатами поїздки до Сирії.

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи 28 квітня більшістю голосів висловило недовіру Аграмунту. Наразі він не має права робити будь-які заяви від імені ПАРЄ, здійснювати візити та робочі поїздки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-