У ЄС розглядають санкції у відповідь на кібератаки

У ЄС розглядають санкції у відповідь на кібератаки

Укрінформ
Міністри закордонних справ Європейського Союзу домовилися підготувати спільну відповідь на кібератаки, що здійснюються на країни блоку, в тому числі ввести санкції щодо правопорушників.

Про це повідомляє Associated Press.

"У своїй заяві у понеділок міністри закордонних справ країн-членів ЄС заявили, що вони розроблять "комплекс заходів для кібер-дипломатії" з метою реагувати на шкідливі дії в інтернеті", - йдеться у повідомленні.

Міністри також висловили стурбованість у зв'язку з "підвищеною здатністю та готовністю державних та недержавних суб'єктів переслідувати свої цілі" шляхом кібератак. 

Дипломати заявили, що вважають за краще мирним шляхом вирішувати суперечки у кіберпросторі, однак вони готові в повній мірі використовувати усі наявні в їхньому розпорядженні засоби, "в тому числі, за необхідності, обмежувальні заходи".

Як зазначається, санкції ЄС, як правило, націлені на обмеження стосовно людей, груп, компаній або організацій, серед яких заморожування активів, заборони на поїздки та економічні заходи, такі як обмеження на експорт або імпорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-