Хакери спробують вплинути на наступні вибори в Канаді – розвідка

Хакери спробують вплинути на наступні вибори в Канаді – розвідка

Укрінформ
Канадська розвідка впевнена, що під час наступних парламентських виборів у Канаді різноманітні групи хакерів намагатимуться вплинути на демократичний процес у країні.

Про це йдеться у звіті Центру з безпеки комунікацій (канадської спецслужби, відповідальної за радіоелектронну розвідку) під назвою «Кіберзагрози демократичному процесу в Канаді», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Наступні федеральні вибори в Канаді пройдуть у 2019 році. Не беручи до уваги непередбачувані події, ми вважаємо, що численні групи хактивістів майже напевно застосовуватимуть кіберзасоби з метою впливу на демократичний процес у 2019-му», - зазначається у звіті.

Автори наголошують, що хактивісти найвірогідніше вивчать попередні операції впливу й застосують більш складні та успішні методики. «Хоча більшість із цих дій будуть низької складності, ми очікуємо, що деякі операції впливу будуть добре спланованими та націленими більш як на один аспект демократичного процесу, й можуть бути характеризовані як майже середньої складності», - наголошується у документі.

Водночас рівень загрози зовнішнього кібернетичного втручання у місцеві вибори у розвідці розцінюють як низький. «Ми оцінюємо, що загрози демократичному процесу під час канадських місцевих та провінційних виборів найвірогідніше залишаться на чинному низькому рівні», - стверджується у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-