Єврокомісія не повинна зменшувати витрати на виявлення “дези” —  Міхал Боні

Єврокомісія не повинна зменшувати витрати на виявлення “дези” — Міхал Боні

Ексклюзив
Укрінформ
Брюссель не повинен скорочувати фінансування на виявлення дезінформації в інформпросторі, що є значною загрозою для країн Заходу.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив депутат Європарламенту, заступник голови делегації парламентської співпраці з Україною Міхал Боні.

“В Єврокомісії є відділ, який здійснює моніторинг інформпростору на предмет появи дезінформації. В ЄС зараз триває суперечка. Наскільки знаю, заступник президента Єврокомісії Федеріка Могеріні хоче зменшити фінансування цього підрозділу, говорячи, що кошти потрібні на щось інше. Я вважаю це помилкою і ми боротимемося, аби фінансування на виявлення дезінформації не зменшувалося”, - зазначив Боні.

За його словами, в Єврокомісії був розрахунок, що країни ЄС повинні в це активно включитися. Однак, крім Німеччини, інші країни поки що не проявлять значної активності.

“Це питання є дуже важливим, оскільки уряди багатьох країн не до кінця усвідомлюють загрозу. Лише минулий рік показав значні її масштаби. Брексіт, вибори у США та Франції. Тому німці так побоюються, що щось схоже може трапитися й у них перед осінніми виборами”, - підкреслив польський політик.

На його переконання дії Євросоюзу мають бути більш скоординованими, оскільки Росія є однією з найбільш агресивних країн в інформаційній війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-