Анкара вирішила поквитатися з Віднем через НАТО

Анкара вирішила поквитатися з Віднем через НАТО

Укрінформ
Туреччина вирішила «покарати» Австрію, яка чи не найбільше за всіх у ЄС критикує Анкару.

Про плани турецького керівництва пише Wiener Zeitung в номері, який вийде друком у середу.

«Турки хочуть заблокувати на тривалий час участь австрійців у програмах НАТО, в яких нейтральна держава-член ЄС приймає участь як країна-партнер», - повідомляє видання.

Ця тактика насправді застосовується впродовж кількох місяців, проте вже зовсім скоро зміна правил у військовому альянсі може мати вплив на австрійські закордонні місії, а це в загальній складності з близько тисячі солдатів, з яких найбільший контингент – 400 військових – місії в Косово, пише автор. Її мандат буде продовжено, але програми з підготовки військових та спільні навчання під загрозою.

Шість разів Відні вдалося заручитися підтримкою країн, у тому числі ФРН, Угорщини, Греції, які ветували пропозицію Туреччини щодо укладення індивідуальних планів з країнами-партнерами. На цей раз ні одні з країн не ризикнула вступати в суперечку з «важливим членом НАТО Туреччиною», відносини з якою у деяких, зокрема, Німеччини, грунтовно зіпсувалися. Рішення може бути прийняте вже в четвер, 25 травня, на саміті Північноатлантичного альянсу в Брюсселі.

Зміни правил можуть торкнутися й інших країн-партнерів, всього їх 41. Однак Анкару на даний момент цікавить виключно Австрія. Невелика альпійська держава жорсткіше всіх у Євросоюзі критикує Туреччину і загрожує припиненням переговорів про її членство в ЄС".

"Тепер Реджеп Тайіп Ердоган вирішив «покарати» Австрію і домогтися її ізоляції", - йдеться в статті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-