Британська економіка після Brexit потребуватиме 200 тисяч мігрантів на рік

Британська економіка після Brexit потребуватиме 200 тисяч мігрантів на рік

Дослідження
Укрінформ
Британська економіка потребує 200 тисяч мігрантів на рік, щоб уникнути «катастрофічних економічних наслідків», пов'язаних із виходом країни з Європейського Союзу.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дослідження компанії The Global Future.

«Британська економіка потребує чистого припливу внутрішньої міграції в 200 тис. осіб на рік, що удвічі більше, ніж мета консерваторів, якщо вона (країна - ред.) хоче уникнути катастрофічних економічних наслідків, пов'язаних з Brexit», - йдеться у повідомленні.

У доповіді наголошується, що низька продуктивність праці у Британії, старіння населення і дефіцит кадрів у ключових галузях, таких як служба охорони здоров'я, призводять до необхідності в чистій міграції в 200 тис. осіб за рік.

Також в The Global Future попереджають, що якщо Британія не буде гнучкою з пошуком джерел робочої сили, то це може загрожувати десятком років уповільненого зростання економіки, як це сталося в Японії.

Водночас прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей пообіцяла скоротити щорічну імміграцію з 273 тисяч до 100 тисяч осіб.

За словами Мей, імміграція спричиняє великий тиск на людей невисокого достатку та соціальні служби. "Звичайно, щойно ми залишимо Європейський Союз, у нас буде можливість забезпечити контроль над нашими кордонами", - сказала прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-