Рада безпеки ООН різко засудила ракетні випробування КНДР

Рада безпеки ООН різко засудила ракетні випробування КНДР

Укрінформ
Рада безпеки ООН різко засудив нещодавні ракетні випробування в КНДР і застеріг країну від спроб загострення міжнародних конфліктів та подальшої дестабілізації ситуації в світі.

Про це йдеться в заяві Ради безпеки ООН від 15 травня, пише DW.

У заяві Радбезу, одностайно прийнятій з ініціативи Китаю, наголошується, що КНДР повинна "відмовитися від подальших ядерних випробувань і випробувань балістичних ракет", як того вимагають відповідні резолюції РБ ООН, а також припинити демонструвати "найвищою мірою дестабілізуючу поведінку".

У зв'язку з цим постійний представник Франції при ООН Франсуа Делаттр заявив, що Радбез ООН буде змушений продемонструвати "сильну, швидку і рішучу реакцію".

Очікується, що 16 травня Рада безпеки ООН збереться на екстрене засідання, скликане за ініціативою США, Японії і Південної Кореї. Воно відбудеться в закритому режимі. Не виключено, що на засіданні розглянуть питання про посилення міжнародних санкцій відносно КНДР.

Як повідомляв Укрінформ, КНДР провела в неділю, 14 травня, черговий пуск балістичної ракети у бік Японського моря, яка впала за межами виключної економічної зони Японії в 100 км від Приморського краю (Росія) і не заподіяла шкоди.

Тихоокеанське командування США повідомило, що вони оцінювали тип ракети, проте та «не відповідає типу міжконтинентальної балістичної ракети».

У свою чергу міністр оборони Японії Томомі Інада заявила, що ракета може бути нового типу.

За даними південнокорейських і американських чиновників, ракета пролетіла 700 км і досягла висоти понад 2000 км - далі і вище, ніж летить ракета середньої дальності, яку Північна Корея успішно випробувала в лютому з того ж самого регіону Кусон на північний захід від столиці Пхеньяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-