У МЗС Німеччини нагадали Москві про зобов'язання щодо Сирії

У МЗС Німеччини нагадали Москві про зобов'язання щодо Сирії

Укрінформ
У Німеччині з тривогою стежать за повідомленнями про порушення досягнутих трьома днями раніше в Астані домовленості щодо Сирії і очікують, що Росія та Іран як країни-гаранти зможуть забезпечити виконання угоди про створення зон деескалації.

Про це йдеться в заяві МЗС ФРН для преси, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ясно, що угода Астани є зобов'язанням. Від усіх залучених до неї в даний час потрібно ще більше зробити так, щоб угода дотримувалася. Особливо від Росії та Ірану, на підтримці яких тримається сирійський режим», - йдеться в заяві.

При цьому в дипломатичному відомстві нагадали, що в цілому вітають будь-які ініціативи, які призведуть до зменшення насильства і забезпечать безперешкодний доступ гуманітарної допомоги і добровольців до людей, які потребують цього.

У МЗС зазначають, що багато деталей домовленостей, згідно з якими з півночі суботи повинен був вступити в силу режим тиші в 4 зонах, поки не ясні. З тривогою сприймають в Берліні тривожні повідомлення про порушення, які як і раніше важко перевірити.

«Якщо б насправді вдалося домогтися успіху в найближчі дні і тижні і припинити бойові дії в чотирьох частинах Сирії, в яких ведуться особливо запеклі бої, це було б важливим сигналом. Але це може бути лише першим кроком на шляху до ефективного припинення вогню по всій Сирії», - наголошують у відомстві. Після цього слід швидко повернутися до міжсирійських переговорів у Женеві з тим, щоб те, чого вдалося досягти в Астані, могло влитися у женевський процес під егідою Організації Об'єднаних Націй. Чим краще вдасться об'єднати їх, тим більшою буде ймовірність успіху того, під чим підписалися Росія, Іран і Туреччина, що це дасть народу Сирії реальну надію.

Як повідомлялося, 3 травня в казахстанській столиці пройшла зустріч представників Ірану, Росії та Туреччини щодо сирійського конфлікту, на яку був запрошений також представник США. За підсумками було прийнято меморандум про так звані зони врегулювання конфлікту і зниження напруженості в Ідлібі, Хомсі, Східній Гуті і на півдні Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-