"Тиша" у Сирії: авіація Асада вдарила по повстанцях

Укрінформ
У Сирії вже незабаром після набрання чинності меморандуму про зони деескалації спалахнули нові бої між сирійською армією і повстанцями.

Про це в суботу, 6 травня, повідомляє Сирійська наглядова рада з прав людини (SOHR), передає DW.

Сирійська авіація завдала ударів по контрольованому повстанцями місту аз-Залакіят і базам повстанців у сусідній провінції Хама.

Про спалах бойових дій незабаром після опівночі в суботу повідомив представник повстанських формувань. Сирійська армія поки не прокоментувала ці повідомлення.

Згідно з угодою, яку 4 травня уклали в Астані Росія, Іран і Туреччина, у Сирії створюється чотири зони деескалації. Найбільша з них розташована на півночі Сирії, вона включає в себе провінцію Ідліб, частину Латакії, Алеппо і Хами. За оцінками міністерства оборони Росії, дану територію контролюють збройні формування загальною чисельністю 14,5 тис. осіб. Зони деескалації утворені також у провінції Хомс, в Східній Гуті і на півдні Сирії біля кордону з Йорданією.

Уздовж меж зон деескалації будуть створені смуги безпеки, що включають КПП і спостережні пункти, якими будуть керувати Росія, Туреччина та Іран. У російському генштабі відзначили, що по порушниках астанинського меморандуму можуть відкривати вогонь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-