Із банку РПЦ зникли $90 мільйонів - ЗМІ

Із банку РПЦ зникли $90 мільйонів - ЗМІ

Укрінформ
Тимчасова адміністрація, призначена в банк «Пересвет», основним власником якого є Російська православна церква, виявила пропажу приблизно 90 мільйонів доларів.

Про це повідомляють «Ведомости» із посиланням на кредитора банку і джерело, близьке до Центробанку РФ.

«Із каси «Пересвета» зникли близько 780 млн руб ($13,7 млн), приблизно $50 млн і 25 млн євро, уточнює один з них, це виявилося, коли у банк прийшла тимчасова адміністрація», - йдеться у повідомленні.

Гроші з каси, розповів одне з джерел видання, видавалися під розписки та під звіт, але банк не поверталися. Коли в «Пересвет» прийшла тимчасова адміністрація, документів, що засвідчують, кому видавалися кошти з каси, не було. Гроші, за словами касирів, були видані «під чесне слово».

ЦБ ввів у банку «Пересвет» тимчасову адміністрацію в жовтні 2016 року. Перед цим банк обмежив видачу коштів клієнтам і не зміг розмістити черговий випуск своїх облігацій. За розміром активів «Пересвет» обіймав на 1 жовтня 2016 року 44 місце в банківській системі Росії.

Банк РПЦ було вирішено санувати. Санація, за даними видання, коштуватиме майже в 160 мільярдів рублів ($2,8 млрд) і стане однією з найдорожчих в новітній історії Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-