Після Brexit для Британії не повинно залишитися жодного привілею – дипломат ЄС

Після Brexit для Британії не повинно залишитися жодного привілею – дипломат ЄС

Укрінформ
Переговори про Brexit можуть завершитися лише за умови повного набуття Великою Британією статусу третьої країни без доступу до переваг, що мають країни-члени ЄС.

Про це йдеться у проекті політичних керівних вказівок Європейської ради щодо переговорів про вихід Великої Британії з ЄС, які 27 лідерів країн-членів затвердять у суботу на спеціальному саміті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Керівні вказівки, як очікується, підкреслять, що єдність спільного ринку (поміж 27 країнами ЄС) повинна бути захищена, що означає, що чотири свободи (вільного переміщення людей, товарів, капіталів та послуг) є неподільними та виключають переваги для інших. Лідери заявлять, що країна, яка не є членом ЄС, не може користуватися аналогічними правами та перевагами, як країна-член», - розповів високопоставлений дипломат ЄС про позицію Європейської ради щодо Brexit.

При цьому, як планується, угода про майбутні відносини між ЄС і Лондоном може бути укладена лише після того, як Британія стане третьою країною.

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня у Брюсселі пройде спеціальне засідання Європейської ради. Глави держав та урядів ЄС мають затвердити керівні вказівки Єврокомісії на проведення переговорів з Великою Британією про вихід країни з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-