У Македонії знову вимагали дочасних виборів парламенту

У Македонії знову вимагали дочасних виборів парламенту

Укрінформ
У столиці Македонії, Скоп’є, 24 квітня знову відбулися протести проти залучення албанських партій до урядової коаліції.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Демонстранти зупинилися біля офісу владної партії «ВМРО-ДПМНЕ» («Внутрішня македонська революційна організація – Демократична партія за македонську національну єдність»), вимагаючи дочасних виборів. На думку протестувальників, дострокові вибори дозволять завершити політичну кризу у Македонії. Активісти також провели акцію протесту під стінами македонського парламенту", - йдеться у повідомленні.

Владна партія «ВМРО-ДПМНЕ» упродовж кількох тижнів успішно перешкоджає коаліції у формуванні нового уряду і обранні спікера парламенту.

Протестувальники називають героєм президента Джорге Іванова за те, що він відмовився дати коаліції мандат на формування нового уряду, хоча вона і має більшість у парламенті.

США і Європейський союз закликали «ВМРО-ДПМНЕ» припинити тактику протидії, яка, на думку Заходу, лише продовжить політичну кризу в країні.

Речниця Єврокомісії Мая Коціянчич 10 квітня заявила, що новий уряд Македонії «має бути створено без подальших зволікань на основі парламентської більшості, яка там є».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-