Литва, Латвія і Естонія продовжать проект балтійського батальйону

Литва, Латвія і Естонія продовжать проект балтійського батальйону

Укрінформ
Проект єдиного Балтійського батальйону за участю військових Естонії, Латвії і Литви під керівництвом Латвії буде продовжений - до такого рішення на зустрічі в Ризі прийшли командуючі силами оборони трьох країн.

Вони зазначили, що Балтійський батальйон є спільним вкладом їх держав у власну безпеку і в безпеку НАТО, передає Delfi.

"На додаток до ухвалення і інтеграції в Естонії, Латвії і Литві сил швидкого реагування, покликаних підсилити безпеку НАТО, ми повинні ще більше поглибити взаємну оборонну співпрацю, продовживши проект спільного піхотного батальйону", - повідомив командуючий Силами оборони Естонії генерал Ріхо Терас.

За його словами, тепер є можливість за допомогою Балтійського батальйону внести свій вклад до зміцнення як власної безпеки, так і безпеки союзників по альянсу.

"Ми вели навчання особового складу спільних батальйонів вже більше ніж 20 років, і свого часу Балтійський батальйон зіграв успішну важливу роль в тому, що ми стали членами НАТО. Тепер у нас є можливість за допомогою Балтійського батальйону внести свій вклад до зміцнення як власної безпеки, так і безпеки наших союзників по альянсу", - зазначив Терас.

У ході зустрічі Терас, а також його литовський і латвійський колеги - генерал-лейтенант Іонас Вітаутас Жукас і генерал-майор Леонід Калніньш обговорили питання розширеної присутності союзників НАТО в своїх країнах, реформи у військових вишах і в спільному Балтійському коледжі оборони.

Фото: DELFI / Tomas Vinickas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-